/ МВР
Специализираната полицейска операция е проведена на територията на Варна. В рамките на операцията са задържани шестима участници в организирана престъпна група, занимавала се с придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества. Това съобщиха от полицията. 

Разбиха престъпна група в Разград за трафик на жени с цел проституция (СНИМКИ)

Установено е, че задържанитедве жени на 27 и 35 години, и четирима мъже – на   43, 46, 44  и 18 години, са изпълнявали различни функции по осъществяването на разследваната престъпна дейност. Двама от групата са засечени в момент на осъществявана между тях сделка с наркотиците в автомобил на улица във Варна.

МВР

При извършеното претърсване на превозното средство в него са открити 10 г амфетамин. Останалите четирима техни съучастници били задържани в различни райони на областния град. В хода на действията е разкрито „депо“, където са се съхранявали големи количества наркотични вещества и парични средства.

Претърсвания са извършени на общо девет адреса на територията на Варна и три автомобила, откъдето са иззети 11 кг суха тревиста маса – марихуана, 2,4 кг кокаин, 440 г метамфетамин, 1 кг амфетамин и 16 таблетки екстази. Иззети са още боеприпаси, мобилни телефони, електронни везни и др. вещи и предмети, имащи отношение към престъпната дейност на групата.

МВР

По случая тече разследване. Обвинение са трима души. Двама са задържани за срок от 72 часа, а третият е с взета мярка „парична гаранция".