Към наказателна отговорност са привлечени петима души
Прокуратуарта във Варна ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

Прокуратура

Информацията по случая беше оповестена на брифинг. Участие в него взеха прокурор Радослав Лазаров - говорител на Окръжната прокуратура и директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Михов.

Разбиха огранизирана престъпна група за разпространение на дрога във Варна

Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани. 44-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, действал в условията на опасен рецидив.

Той, както и 35-годишен мъж - участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа, като предстои да им бъде посикан постоянен арест. 28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая при ОД на МВР.

Прокуратура

В хода на работата по случая са реализирали множество процесуални действия. Извършени са претърсвания на различни адреси във Варна, претърсвания на автомобили и обиски на лица. Намерените и иззети наркотични вещества са около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на забранените субстанции. Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор.