Варна дава 50 000 лева за градинки за кучета
Варна дава 50 000 лева за градинки за кучета / sxc.hu, архив

50 000 лева са предвидени в общинския бюджет за изграждане на т.нар. „атракционни съоръжения” за домашни любимци. Става дума за обособяването на площи за игра на четириногите, поясни председателят на комисията по архитектура Таня Парушева по време на днешното заседание на съветниците. 

Във Варна вече има няколко градинки за разходка на кучета. Отзивите на хората са много добри, разкри шефът на общинската дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Стоян Димитров. Той допълни, че голяма площадка с необходимите съоръжения за развеждане на питомците предстои да се появи и в Морската градина.

Колко "кучешки" градинки ще бъдат изградени с тези пари, не беше съобщено на днешната комисия. Амбициите на администрацията от средата на 2012 г. бяха до края на годината да бъдат обособени общо 20-ина площадки за разхождане на домашни любимци.

Съветниците от комисията по архитектура дадоха „зелена светлина” за изграждане на система за видеонаблюдение в природен парк „Златни пясъци”. „Ще бъдат монтирани седем камери, които ще наблюдават в различни посоки и птичките, и тревичките”, поясни шефът на общинската дирекция по архитеткура и устройствено планиране арх. Лиляна Куцарова.

Варненските избраници разрешиха също така преустройството на работещ хотел в к.к. „Златни пясъци”. „Промените са минимални. Плътността и интензивността на застрояване са в рамките на допустимите параметри за тази зона”, допълни арх. Куцарова.