/ Снимка: Дарик, архив
Трима младежи бяха осъдени от Районен съд-Варна за извършен грабеж в съучастие. Самото криминално деяние е осъществено вечерта на 29 март 2016 г. във Варна. Обект на посегателството е мъж на средна възраст, който на прибиране от работа преминал напряко през осветен училищен двор в квартал „Владиславово“.

Съдят рецидивист за кражби от 7 магазина

Тримата подсъдими, съответно на 25 г., 24 г. и 21-годишен, стояли на пейка в близост до оградата на училището, когато единият от тях споделил намерението си да грабне чантичката на минувача. Той изненадващо съборил потърпевшия на земята и започнал да дърпа чантата му, но поради оказаната съпротива, в деянието се намесили и другите двама подсъдими.

Те скочили върху пострадалия и го удряли, докато го ограбят, после се разбягали в различни посоки. По този начин, след употреба на сила, тримата съучастници са отнели чужди вещи – два мобилни телефона, джобно ножче, портфейл с наличната в него парична сума, банкови картите, документи и други на обща стойност за над 700 лева. 

Глоба за мъж, хванат с четири вида дрога

Тримата подсъдими са неосъждани и към момента причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, всеки от тях получи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с 3 години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен.