Строителство на нов спортен комплекс във Варна
Строителство на нов спортен комплекс във Варна / снимка: Live.varna.bg

Продължават дейностите по изграждането на три нови комплекса -  на ул. „Студентска“, във Владиславово и Виница.

На ул. „Студентска“ комплексът е почти готов. На терена е имало стадион, занемарен от десетилетия. Спортният комплекс е разположен върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждане на открити  игрища за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенискорт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, пътека за бягане и каране на ролери. Предвидена е едноетажна сграда – за съблекални, заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване. Паркинг с 46 паркоместа.

„Вл. Варненчик“ –  етап строителство. Ще бъдат изградени многофункционалена спортна зала за 400 души, игрища за футбол, футбол за малки врати, волейбол, баскетбол, тенискорт, алея за бягане и ролери, фитнес на открито, кът за отдих, открита сцена.

„Виница“ -  етап строителство. Ще бъдат изградени открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенис на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване.