Треньорът на вратарите в Спартак Вн: Денчев и Банков са страхотни момчета
Треньорът на вратарите в Спартак Вн: Денчев и Банков са страхотни момчета / Gong.bg, Добри Атанасов

Треньорът на вратарите в Спартак Вн Илко Станчев заяви в интервю за Морски Гонг по Дарик Варна, че е приел да се върне в отбора заради любовта си към клуба, своята клубна принадлежност и голямото си приятелство със старши треньора Атанас Атанасов.

През изминалите години той е отклонявал предложенията да се завърне, тъй като не е харесвал хората, които работят в клуба. Илко Станчев е изключително доволен от факта, че в Спартак има възможност да работи с двама много талантливи вратари в лицето на Петър Денчев и Ники Банков.

„През последните години отклонявах предложенията към мен да се завърна в Спартак, тъй като исках да разширя моя детски футболен клуб. Другото, което е - не харесвах хората, които работят в Спартак, а всеки има право да преценява с кого може да работи и с кого не желае. Едната причина да се върна е, че много обичам моя клуб и всеки, който е работил за клуба е длъжен да пази своята принадлежност и с каквото може да помага. Главната причина, поради, която се връщам е предложението на моя приятел Атанас Атанасов. Пребиваването ми тук е свързано с неговото. В момента, в който той реши да напусне Спартак, аз също ще напусна. Дано това да бъде след като сме си свършили работата”, каза Илко Станчев.

Той не се притеснява от това, че трябва да работи на 2 фронта - и в Спартак, и в ДФК „Делфините”. Илко Станчев  е доволен много от факта, че в тима на „соколите”  има възможност да работи с двама много талантливи вратари в лицето на Петър Денчев и Николай Банков.

„Заварвам две страхотни момчета - Пепи Денчев и Ники Банков. Те са на страхотна възраст, подготвени, позитивни и весели. Наблюдавал съм изявите на Пепи при престоя му в Черно море и в Нафтекс. Той е невероятно момче с много добри качества. Все с нещо ще му помогна за неговото израстване”, споделя Станчев.

По наболялата тема - феновете на Спартак Вн, Илко Станчев сподели: „Нито един отбор без своите фенове не може да се нарече отбор. Ако феновете се върнат в Спартак, то това ще стане заради работата, която предложи Атанас Атанасов и неговият екип. Това, което трябва да се направи е да се види, че се работи в името на клуба. Аз съм сигурен, че феновете ще се върнат, или по-голяма част от тях, но това няма да стане за ден-два, а когато се види, че има някакви резултати и се работи на чисто. Перспективите на това ръководство са възраждането на Спартак във възходяща линия, а не 3-4 месеца, колкото да се покаже, че се прави нещо”.