Тони Димитрова и Преслава пеят за празника на Аксаково
Тони Димитрова и Преслава пеят за празника на Аксаково / netinfo
Певиците Тони Димитров и Преслава ще веселят жителите на Аксаково на днешния празник на града. Той ще бъде отбелязан с богата програма.

Общински съвет ще заседава извънредно, а специални гости ще бъдат руският консул Анатолий Шчелкунов, както и кметовете на Тараклия, Република Молдова и на Игуалада, испански град до Барселона.

На извънредната сесия кметът на Тараклия Василий Гайдаржи ще получи решението на аксаковския общински съвет за побратимяване на двата града. Подобна е и целта на гостуването на кмета на испанския град Игуалада г-н Хорди Аймами И Рока. На 29 април Общинският съвет на Аксаково взе решение за сътрудничество между двата града. Решението ще бъде официално връчено на г-н Аймами И Рока, а в края на септември делегация от Аксаково ще гостува на каталунския град. Тогава Игуалада и Аксаково ще се побратимят официално.

Руският консул Анатолий Шчелкунов ще получи решението за удостояване на генерал Валерий Евгениевич Аксаков със званието „Почетен гражданин на Община Аксаково”.

На тържествената сесия кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов ще получи орден „Петър Първи” на Националния комитет за обществени награди на Русия.

Празникът в Аксаково ще продължи до късно вечерта в неделя. В програмата са предвидени концерти, изложби, aвтородео с каскадьора Иван Тончев и специалното участие на актьора Любен Чаталов, футболна среща от първенството на Североизточна “В” група между отборите на ФК “Аксаково” и ФК “Доростол” – Силистра.

В 19.30 часа на централния площад в Аксаково започва концертът на Тони Димитрова, а час по късно – на фолк-певицата Преслава. След него ще за жителите на Аксаково ще има празнична заря.