Съветниците отказаха да изслушат доклад за потопа в „Аспарухово“
Съветниците отказаха да изслушат доклад за потопа в „Аспарухово“ / снимки: Дарик Варна

Общинските съветници отказаха да изслушат доклада на работната група за причините, довели до потопа в „Аспархово”. Макар че нейният председател Костадин Костадинов предложи той да бъде представен на заседанието на Общинския съвет, идеята не беше приета.

Тодор Балабанов от ГЕРБ обясни, че докладът е изпратен на съветниците и те са се запознали с него.„Ние не сме против доклада. Той е получен от всички съветници и ще бъде качен на сайта на общината, за да може всеки да се запознае с него”, обясни той.

Николай Джагаров от БСП възрази, като посочи, че представянето на изводите от доклада е редно, за да могат гражданите също да научат неговото съдържание.

Аврам Тодоров от БСП пък поиска да разбере кога ще бъде премахната Грамадата пред общината в памет на Пламен Горанов. Питането бе отправено към кмета Иван Портних. Към него се обърна и съветникът Марина Карапетян, която изрази безпокойство от забавянето на работата по проекта за интегриран градски транспорт.

"Въпреки опитите за всяване на напрежение и определени впечатления, проектът ще се случи", увери Портних и за пореден път обясни, че варненци вече се возят на нови автобуси.