/ ThinkStock/Getty Images
Варненският административен съд отхвърли жалбата на кмета на община Вълчи дол Георги Тронков срещу решението на Общинската избирателна комисия за предсрочното прекратяване на пълномощията му като кмет и обезсилване на издаденото му удостоверение за избор, съобщиха от магистратурата.

Тронков е обявен за избран за кмет на Вълчи дол на първия тур от местните избори през 2019 г. Общинската избирателна комисия взема решение пълномощията му да бъдат прекратени на основание решение и писмо от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, която е установила конфликт на интереси.

Антикорупционната комисия влезе в Община Хаджидимово, изземат документи

Според Комисията, като кмет на Вълчи дол Тронков е подписвал платежни нареждания и разходвал бюджетни средства в интерес на Сдружение "Футболен клуб Спортист-с.Михалич", в което е бил член на Управителния съвет.

Според Административния съд е направена съдебно-графологична експертиза, чието заключение е компетентно, обосновано и обективно. Освен това решението на Общинската избирателна комисия е взето правомерно и с нужното мнозинство.

Решението на Административния съд може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС.