Съдят измамница, продала парцел с фалшиви документи
Съдят измамница, продала парцел с фалшиви документи / netinfo
Варненският районен съд даде ход на наказателно дело за измама срещу Добринка Стилиянова. 46-годишната Стилиянова ще отговаря за това, че заблудила варненка, че срещу сумата от 5000 лева може да й продаде имот – нива ІV категория, от близо 8 дка в село Звездица.

Стилиянова била съсобственик на имота. Потенциалната купувачка тя уверила, че притежава пълномощно от всички останали 11 сънаследници на същата нива. До изповядване на сделката пред нотариус се стигнало на 30 октомври 2006 година.

Според обвинението, Добринка се е сдобила с неистински официални документи, които съзнателно ползвала, представяйки ги пред варненски нотариус (пълномощно, декларации за липса на задължения, за гражданско състояние и още документи с нотариална заверка от друга кантора). Стилиянова е обвинена и в това, че съзнателно се е ползвала от неистински частни документи (декларации и пълномощни от останалите сънаследници).

Пред съда за разпит застанаха вещите лица, изготвили съдебно-почерковата експертиза на документите, както и варненският нотариус, изповядал и вписал в регистрите имотната сделка. Като свидетели бяха разпитани и голяма част от останалите наследници. Жената, купила парцела заяви пред съда, че около месец след сделката е препродала имота на трето лице. Потърпевшата предяви пред съда граждански иск срещу обвиняемата за сумата от 5000 лева за претърпени имуществени вреди.

За следващото съдебно заседание по делото съдът изиска справка от служба “Земеделие”, както и справка за хода на гражданското дело, чийто предмет е същият процесен имот. Заседанието е насрочено за 22 януари догодина.