/ Дарик Варна, архив
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 25-годишен шофьор на МПС, дал подкуп на полицейски служители.

Шофьор без книжка опита „да почерпи” полицаи с 50 лева

На 21 февруари, малко преди полунощ автопатрулът спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от подсъдимия Иван Ив. От Игнатиево. Водачът не представил други документи освен застраховка „Гражданска отговорност“. Полицейските служители му разпоредили да изтегли колата си извън главната улица, тъй като преценили, че проверката ще се забави. 

25-годишният младеж се обадил по телефона и поискал от близките си да му донесат останалите документи. По време на разговора служителите на реда усетили, че лъхал на алкохол. Иван признал, че е пил, и поискал „да се оправят по някакъв друг начин“, ако бъде пуснат да си ходи. 

Вкарват в затвора шофьор, предизвикал тежка катастрофа със загинал

Когато негов близък донесъл свидетелството на управление на МПС, Иван приближил служебния автомобил и през отворения прозорец ги подал на служителя на реда. От шофьорската книжка на подсъдимия изпадали в полицейския автомобил пет банкноти по 10 лева. За случая била уведомена дежурната част на полицията. 

Иван Ив. бил тестван с дрегер, който отчел 1,02 промила алкохол. Подсъдимият отказал да даде кръвна проба. Делото срещу Иван Ив. е насрочено за разглеждане  на 20 март тази година във Варненския окръжен съд.