/ sportal.bg
Двукратната носителка на купа “Странджа” Станимира Петрова ще играе финал в категория 57 килограма в международния турнир по бокс в столицата ни днес. Състезателката на БК "Ивайло Маринов" ще има за съперник за златото Лакрамиоара Перижок от Румъния, която се класира без игра за последната фаза. Перижок елиминира българката Марина Сивенова в предварителния кръг на 13 февруари.

Станимира Петрова на финал за Купа "Странджа"

Вчера нашето момиче надделя категорично с 5-0 съдийски гласа срещу класната си италианска опонентка Ирма Теста на полуфиналите и зарадва феновете си по трибуните, както и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Превъзходството на Станимира в полуфиналния сблъсък на ринга бе толкова отчетливо, че зрителите започнаха да празнуват победата ѝ още преди да бъде обявено съдийското решение, което потвърди видяното – 30-27, 30-27, 30-27, 30-27 и 29-28, като единствено финландският съдия бе присъдил последния рунд на Теста, но всичко останало бе в актива на българката.

Срещата на Станимира е в 14:00 часа днес.