Спасиха 19-годишно момиче от удавяне на Южния плаж във Варна
Спасиха 19-годишно момиче от удавяне на Южния плаж във Варна / dariknews.bg, архив

19-годишно момиче от Видин е спасено от удавяне на Южния плаж във Варна от медицински екипи на ДКЦ 1 „Света Клементина", съобщават от здравното заведение, което за поредна година е ангажирано с медицинското обслужване на варненските плажове.

Инцидентът е станал в събота по обяд. Спасителите са се намесили навреме. Момичето е извадено от водата, а медиците са му оказали пълна помощ. Направено му е изкуствено дишане, подаване на кислород и е поставено на системи с медикаменти.

Пострадалата е отказала хоспитализация в болница. Престояла е повече от два часа в пункта за наблюдение. След подобрението й е изпратена вкъщи.

В последните дни с повишението на температурата лекарите са се грижили и за две млади жени, които са колабирали в жегата около 15 часа. Едната е припаднала на Варненския плаж, а другата - в курорта „Св. Св. Константин и Елена", като и двете са българки. Поставени са на системи и бързо са стабилизирани.

Общо 4-има мъже са потърсили медицинска помощ на плажа след порезни рани във водата - тримата са посетили медиците на Варненските плажове. Има и един случай в „Св. Св. Константин и Елена". В същия курорт един мъж си е изкълчил коляното, а на Варненския плаж момченце си е разбило носа, за което им е оказана медицинска помощ.