След седмица съдът се произнася по дело за трафик на жени
След седмица съдът се произнася по дело за трафик на жени / netinfo
Варненският апелативен съд ще произнесе присъда по обжалваното днес дело на престъпната група за трафик на жени, склонявани към проституция у нас и в чужбина, на 20 ноември. За лидер на престъпната група се сочи Евелин Димов, с прякор Иво Джуджето. Другите подсъдими в този процес са Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов Тодор Тодоров и Димитър Димитров - всички от Варна

Днес Апелативният съд разгледа протеста на Окръжна прокуратура против присъдите на Варненския окръжен съд от лятото на тази година, с които съдът призна вината на подсъдимите.

Припомняме, в условията на съкратено съдебно следствие, Евелин Димов, ръководител на групата за склоняване към проституция на 17 момичета и за трафика на 19 от тях, получи присъда от 2 години лишаване от свобода и 2500 лв глоба. Иванакиев, обвинен, че организирал, контролирал и непосредствено следил проституиращите момичета в курорта „Зл.пясъци”, получи наказание 11 месеца „лишаване от свобода” и глоба от 2500 лв. Красимир Тодоров, Янко Димитров и Митко Панайотов получиха условни присъди от 11 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок и по 2500 лв глоба за всеки от тях.

Според обвинението Панайотов с прякор „Митко-Малкия” играел роля в набирането на момичета и склоняването им към проституция. Красимир Тодоров и Янко Димов бяха признати за виновни, че в посочения период в Брюксел свождали момичетата към проституция. Димитър Димитров участвал в престъпната група от 2001 до февруари 2004 год получи наказание 10 месеца лишаване от свобода. Същият размер на наказанието- 10 месеца лишаване от свобода, заради свождането към проституция на 5 момичета на територията на курорта „Зл.Пясъци”, получи и Тодор Тодоров, който има и глоба в размер на 2500 лв.

В материалите по делото има доказателства, че всяка една от пострадалите жени е дала доброволното си съгласие да проституира, както на територията на България, така и в чужбина.