/ БГНЕС
Възобновява се работата по проекта за железопътен коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе“ (С-К-А-Б-В-Р).

Това стана ясно на проведена онлайн среща между заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов и представители на гръцката страна в смесената работна група, съобщиха от Министерство на транспорта и съобщенията.

Кога ще има споразумение за трети мост над Дунав при Русе-Гюргево

Зам.-министър Костадинов заяви, че стартират активни действия за реализирането на проекта, който ще даде възможност за подобряване на транспортните и икономически връзки между България и Гърция.

Той подчерта, че българската страна изразява готовност за продължаване на преговорите, тъй като е важно развитието на мултимодалността между двете страни.

По време на дискусията за подобряване на свързаността, Божидар Костадинов отбеляза, че по отношение на изградената инфраструктура България е модернизирала и модернизира железопътни направления от вътрешността на страната към границата с Гърция.

В рамките на срещата като основна цел се посочи, че включените в коридор С-К-А-Б-В-Р пристанища Бургас, Варна и Русе от българска страна, и Солун, Кавала и Александруполис от гръцка страна, е те да се превърнат в единна логистична система.