Серия от тежки катастрофи в страната днес – загинаха трима мотористи, а други двама души са настанени в лечебни заведения.

enlightenedТежка катастрофа със загинало момче край село Български извор

14-годишно момче загина на място
в тежка катастрофа в село Български извор. Инцидентът блокира движението по пътя София – Варна.

14-годишно момче загина при тежък пътен инцидент по пътя София–Варна


Инцидентът е станал около 18.10 ч. в село Български извор. Моторист, преминаващ по главният път, е блъснал двама младежи - на 14 и на 16 години, които са управлявали малки мотопеди. На място загива 14-годишното момче. Останалите двама участници са откарани в болница, без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство. Пътят е затворен изцяло. Има километрични опашки от автомобили, има обходен маршрут. 

enlightenedМоторист загина на място, пътят Видин – Монтана е затворен

Мотоциклетист е загинал на място, след като е самокатастрофирал на пътя Видин – Монтана в участъка при град Дунавци, съобщиха от полицията.

Моторист загина на място, пътят Видин – Монтана е затворен

Оттам уточниха, че 35-годишният водач е с множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата. Причините за пътния инцидент се изясняват, посочват от МВР.

enlightenedМотоциклетист загина, след като предприе опасна маневра по пътя Мездра – Роман

Мотоциклетист е загинал, след като е катастрофирал в насрещно движещ се автомобил по пътя Мездра – Роман, в участъка в Горна Кремена – Кален. Това съобщиха от полицията.

Оттам уточниха, че по предварителна информация, мотоциклетистът е предприел маневра в участък на остър завой, без видимост, след което се е ударил в насрещно движещата се кола. Вследствие на удара мотоциклетистът изхвърча през страничната мантинела. Транспортиран е в болница в много тежко състояние, където е починал. 

По-рано от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че временно движението по път III-103 Мездра – Роман, в участъка Горна Кремена – Кален, се осъществява двупосочно в една лента поради пътнотранспортно произшествие, а трафикът се регулира от пътна полиция. От АПИ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня