Седем бизнесмени от Варна ще се борят за приза мениджър на годината
Седем бизнесмени от Варна ще се борят за приза мениджър на годината / netinfo

Седем бизнесмени от Варна ще се борят за приза „Мениджър на годината 2013”. Те са част от 73-мата ръководители от бизнеса, подали  документи за участие в националния конкурс, съобщиха организаторите.

Става дума за едни от най-големите работодатели в страната. Те развиват икономиката, носят отговорност за хиляди български служители и семействата им.

Прави впечатление, че тази година участват повече мениджъри от страната. От Варна са седем, от Пловдив - трима, от Русе и Шумен по двама. Включват се ръководители на фирми в Бургас, Горна Оряховица, Костинброд, Свищов, Септември, Челопеч, Червен бряг.

Сред участниците делът на жените е 12 на сто, като между тях има и французойка. Най-младият участник е на 25 години. Най-възрастният - на 78.

Конкурсът се организира за шеста поредна година от списание „Мениджър". Победителят в благородната надпревара ще бъде обявен на тържествена церемония в края на октомври.

Миналата година двама варненски бизнесмени попаднаха във финалната десетка на конкурса „Мениджър на годината“. Собственикът и управител на „Интерсервиз Узунови“ Красимир Узунов и генералният мениджър на веригата ресторанти в България Happy Bar&Grill и Happy Sushi Орлин Попов бяха сред 10-те финалисти в конкурса. Досега нито един варненски бизнесмен не е побеждавал в надпреварата.