Руската група Любэ изнася безплатен концерт в Каварна
Руската група Любэ изнася безплатен концерт в Каварна / netinfo

Концерт на руската група Любэ ще се състои тази вечер в Каварна. Преди тях на сцената ще се качат музикантите от българската група „Грамофон".

Концертът ще започне в 20.00 часа на стадион „Калиакра" и ще бъде безплатен за всички.

Организатори на събитието са форум „България - Русия", Община Каварна и Жокер Медиа, които промотират и безплатния концерт на роклегендата Джо Лин Търнър и група Over the rainbow на 5 септември на площада в Каварна.

Любэ е най-популярната руска група в България. Групата е основана през 1989 година и досега има издадени 13 албума.

Любе (на руски: Любэ) е рок група от Русия, чиято музика хармонично смесва елементи от рокендрол, руска фолклорна музика, военна музика и елементи от рапа. Групата е основана през 1989 година и досега има издадени 16 албума. Групата се състои от 6 човека, като фронтмен е певецът Николай Расторгуев, който е народен артист на Русия. Песните се пишат от Игор Матвиенко.

През 2006 г. Любе изнася в България два концерта: на 23 август на стадион "Калиакра" в Каварна и на 24 октомври в зала 1 на НДК, София .
На 19.04. 2009 г. в първия ден на Великден, в Москва, на 49-годишна възраст трагично загива в катастрофа дългогодишният вокален специалист и бек-вокал на групата - народният артист на Русия Анатолий Кулешов .