Редят седалките в Зала Конгресна, съблекалните са готови (снимки)
Редят седалките в Зала Конгресна, съблекалните са готови (снимки) / live.varna.bg

Ремонтът на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна върви с пълна сила, съобщават от пресцентъра на Община Варна. Кметът Иван Портних се уверил в това лично при проверка на ремонтните дейности вчера.

Редят седалките в Зала Конгресна съблекалните са готови (снимки)
netinfo

„В момента най-усилено върви поставянето на новите седалки, които пристигнаха от Полша заедно с представители на фирмата производител. Те помагат на колегите в монтажните дейности“, каза Минко Христов по време на инспекцията. Той допълни, че вече са готови новите модерни съблекални, мокрите помещения към тях, както и тоалетните за публиката.

Редят седалките в Зала Конгресна съблекалните са готови (снимки)
netinfo

В края на миналата седмица беше тествана новата климатична инсталация, беше подменено изцяло старото осветление, като на мястото на силно токсичните живачни лампи бяха поставени LED и метал-халоген осветителни тела. Те ще бъдат управлявани от автоматизирана BMS система (Building Management System), както и климатичната и вентилационна системи. Покривът вече се отводнява чрез съвременна вакуумна система, предотвратявайки наводняването на основите на сградата и запазвайки новите акустични панели на тавана. Всмукателите са с инсталирано подгравяне, което им позволява да работят и през зимата.

Редят седалките в Зала Конгресна съблекалните са готови (снимки)
netinfo

Първото състезание, което ще посрещне новото съоръжение, е Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която стартира на 6 май. Веднага след това - на 11 май, строителите влизат отново, за да довършат за месец втория етап от ремонта. Той включва изграждането на още 6 трибуни, както и поставянето на звукоизолиращата стенна обшивка на залата и коридорите, с които ДКС ще приеме Световната купа по волейбол. Мачовете, които ще се проведат в зала "Конгресна" са както следва:

26-28 юни 2015 г. - България - Куба

03-05 юли 2015 г. - България - Аржентина

10-11 юли 2015 г. - финален турнир