/ iStock/Getty Images
Изложбата ще бъде закрита официално в Деня на св.Валентин, като за посетителите ще има специални изненади
"Първата за тази година изложба на Варненската библиотека е под надслов "Посрещаме ви с любов" и отправя послания за топлина в настоящото епидемично време", каза главният библиотекар Кристиана Димчева.

Тя уточни, че експозицията е част от поредица, стартирала през ноември миналата година като диалог с посетителите на културната институция по различни теми. "Целта е изложбите да накарат читателите да се замислят, да забравят безразличието, да обърнат внимание на важните неща в живота", допълни Димчева.

„Петя на моята Петя“ е най-гледаният филм у нас

По думите ѝ настоящата тема е свързана не толкова с идващия 14 февруари, колкото със същността на света, в който живеем, и с това, че не бива да се гледаме взаимно с подозрение, а с топлина и разбиране.

Настоящата изложба на библиотеката, представяща книги както на най-великите имена в световната литература, така и на не чак толкова популярни писатели и поети, е илюстрирана с няколко тематични творби на художника Капка Кънева.

Освен това в близките дни читателите ще могат да разчитат и на специален консултант, който да им подсказва заглавия, свързани с различните лица на любовта. Изложбата ще бъде закрита официално в Деня на св.Валентин, като за посетителите ще има специални изненади.
БТА