Пуснаха под гаранция разследвания за данъчни измами Джованито
Пуснаха под гаранция разследвания за данъчни измами Джованито / netinfo
39-годишният Ивайло Паунов, обвинен в данъчни престъпления, бе пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лв с решение на Варненския окръжен съд. Съдът отказа на прокуратурата да задържи под стража Паунов, след като се запозна с представените в заседанието платежни документи за издължените към данъчните власти плащания, представени от защитата, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Според справка на Варненска окръжна прокуратура има индикации, че Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменил фамилията от Иванов на Паунов. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си, като е известен с прозвището Джованито.

Обвинението е направило официално запитване към Министерството на правосъдието на основание Европейската конвенция за оказване на взаимопомощ по наказателни дела по отношение на присъдата, произнесена в Испания.

Преди разглеждане на мярката за неотклонение, днес са били изплатени 9 000 лв от общото задължение на Паунов в размер на 19 000 лв, ведно с дължимите лихви, разкриха от прокуратурата. В този случай Законът предвижда редуциране на наказанието затвор до 3 години, което е леко престъпление по смисъла на закона. За такова деяние се определя и по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража.

Припомняме, че Паунов бе обявен за общо-държавно издирване през януари тази година, след като неколкократно не е бил открит на посочения от него адрес в град Шумен.