Протест и във Варна срещу по-скъпата винетка
Протест и във Варна срещу по-скъпата винетка / снимка: Фейсбук

Недоволни от по-високата цена на винетката за лека кола се подготвят да протестират. За 28 ноември във Варна, София и други градове на страната ще има демонстрация срещу поскъпването на пътната такса.

Организацията върви във Фейсбук, където желание да протестират във Варна са заявили над 300 души. В морската столица протестът ще започне в 13,00 часа от Катедралата и ще продължи като шествие до общината." Мотори, автомобили, камиони и всякаква друга подвижна техника е добре дошла", отбелязват организаторите.

Винетката поскъпва до 97 лв.

Исканията на заявилите желание да протестират са три - винетна такса да се плаща на място в пунктове само за път, по който искаш да караш, не по който се налага, всяко решение на правителството, засягащо работещия народ, да се взема след съгласуване със същия такъв, и „ако правителството не може да се справи .... да си отива , но не от Парламента, а от БЪЛГАРИЯ - лек път им желаем с новите винетки", пише създателят на събитието във Фейсбук - Тони Стоянов Бонбона, който е лидер на един от рокерските клубове във Варна.