Простреляха майка и дете във Варна
Простреляха майка и дете във Варна / снимка: Sofia Photo Agency

35-годишна жена и 11-годишният й син са били простреляни във варненския квартал „Виница".

Сигнал за случилото се е подаден около 16.25, съобщи за Дарик д-р Мая Рашева, директор на ЦМСП във Варна. Екип на Спешна помощ е изпратен до хотел „Казабланка" в квартала. Жената и момчето са били в автомобила си - Порше Кайен, който в този момент е бил в района на хотел „Казабланка" по пътя за квартал „Виница".

Пострадалите са откарани незабавно в МБАЛ „Св. Анна". Състоянието и на майката, и на сина й е стабилно, съобщи доц. Лидия Петкова, директор на здравното заведение.

Майката има огнестрелни рани в бедрото и лопатката, а 11-годишният й син е ранен в бедрото и глутеуса. Доц. Петкова уточни, че все още не може да се каже дали съществува реална опасност за живота им.

Дарик научи, че пострадалите са съпругата и синът на известния на полицията Ивайло Паунов-Джованито. Името на криминално проявения мъж се свързва с множество автокражби.

От полицията съобщават, че по първоначални данни нападателите са били двама, облечени с тъмни дрехи и избягали веднага след стрелбата. На място е извършен оглед.
Под ръководството на директора на ОДМВР-Варна се провеждат оперативно-издирвателни действия за установяването и задържането на извършителите на престъплението. На територията на областната дирекция са изградени контролно-пропускателни пунктове, уведомени са съседните областни дирекции и Окръжната прокуратура във Варна.

Целият квартал „Виница” е блокиран от полиция. Задръстванията в района са огромни.

Според справка на Варненска окръжна прокуратура Паунов е осъждан през 2003 година в Кралство Испания. На следващата година по негово искане Варненският районен съд сменил фамилията от Иванов на Паунов. Той е известен и с това, че на два пъти е сменял имената си, заради което пък е наричан Джованито-Стоте имена.

В края на 2004 г. той се върна във Варна.
В началото на 2005 г. килър го простреля в собственото му заведение "Сохо" в центъра на града. Той оцеля по чудо за втори път. Заедно с него бе ранена и бившата манекенка и мис Варна за 2003 г. Михаела Мирчева. След като бе изписан от болница, той изчезна. Близки до неговите среди тогава твърдяха, че се е върнал в Испания.
Запознати припомнят, че Джованито оцеля и в бомбен атентат, когато взрив избухна под мерцедеса му, паркиран в подземния паркинг на хотел "Черно море".

40-годишният Ивайло Паунов бе обвинен миналата година в данъчни престъпления. През февруари 2008 г. той бе пуснат под парична гаранция в размер на 1000 лв с решение на Варненския окръжен съд. Това се случи, след като Джованито изплати 9000 от общо дължими 19000 лева.