Назначена е съдебно-химична експертиза, а цялото количество плодови сокове, налично в хотела е иззето
Прокуратурата във Варна разследва случая с пострадалото дете, консумирало бутилиран плодов сок в хотел в кк. "Златни пясъци", съобщиха от обвинението..

Инцидентът е станал на 11 февруари. Детето закупило плодова напитка, отворило я пред родителите си и след като пило от нея почувствало неразположение.

Бутилиран сок изгорил хранопровода на 8-годишно дете

То е било отведено в болнично заведение, където е лекувано в продължителен период от време. Здравословното състояние на детето при изписването му било добро.

След постъпилия сигнал, по случая е образувано разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента. Назначена е съдебно-химична експертиза, чийто резултат се очаква да излезе.

След това ще бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза. Цялото количество плодови сокове, налично в хотела в момента на инцидента е иззето и предадено на разследващите.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокуратурата. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също извършва проверка на случая според компетенциите си.