Произведение на Салвадор Дали на благотворителна разпродажба в помощ на деца
Произведение на Салвадор Дали на благотворителна разпродажба в помощ на деца / Фондация „Св. Св. Константин и Елена“

Близо 200 произведения на изкуството, между които картини, фотографии, малки пластики и икони на повече от 70 наши и чуждестранни автори, ще бъдат изложени на благотворителен коктейл в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение. За осма поредна година фондация „Светите Константин и Елена“ организира благородната инициатива за набиране на средства за възпитаниците на домовете „Другарче“, „Княгиня Надежда“, интерната в село Кривня, Комплекса за социални услуги за деца и младежи.

На благотворителния коктейл ще бъдат изложени творби на Стоимен Стоилов, Венцеслав Антонов, Димитър Манолов, Светлин Ненов, Венцислав Марков и др. От дарените до момента над 250 произведения 64 вече са откупени, заяви Елена Косева – управител на фондацията.

За първи път в изложбата е включена колекция от ръчно рисувани икони. Сред експонатите е и отпечатък от дървена гравюра на Салвадор Дали. В кампанията участва и стипендиант на фондацията по програма „Изкуства“. Това е художничката Стефани Дойчева, която е дарила свои картини за инициативата.

Събраните средства от откупените произведения ще бъдат насочени целево към децата и младежите за техните ежедневни нужди, за реализацията и образованието им. Експонатите са на цени от 50 до 5000 лева. По време на миналогодишната кампания са събрани 33500 лева.

Благотворителната разпродажба на произведения на изкуството ще се проведе от 19:30 часа тази вечер в галерия „Графит“.