/ снимка: Дарик Варна
Регистрираните престъпления във Варненска област през 2018 г. са намалели, а в същото време разкриваемостта се е увеличила с 9,5%. Това става ясно от годишния отчет на Областната дирекция на полицията, на чието представяне присъства главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Шофьор със строшени пръсти след удар в крайпътно дърво

„По всички основни пунктове се забелязва спад, единствено загиналите в катастрофи са с 11 повече от 2017 г., въпреки че е намалял броят на тежките пътни инциденти”, заяви Иванов. Регистрираните криминални престъпления през миналата година са 6536, с 628  по-малко спрямо предходната. Точно половината от тях са кражби. Общата разкриваемост е 39,6 %, като е налице е увеличение с 1,4 пункта.

Главният секретар на МВР коментира освобождаването от ареста без никакви мерки за неотклонение на четирима варненски лекари, които бяха задържани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. Специализираният апелативен съд постанови „домашен арест” единствено за сирийците д-р Уафик Шахуд и брат му Райан. 

Трима непълнолетни спипани да крадат от супермаркет

„Досъдебното производство продължава и в съдебна фаза ще се види кой е виновен. Това престъпление няма как да бъде извършено само от сирийците. До момента има решение само за мерките за неотклонение и нищо повече. Не са постановени оправдателни присъди, за да се каже, че не сме си свършили работата”, каза Ивайло Иванов.