/ пресцентър Министерски съвет
Премиерът Бойко Борисов ще посети Службата по пожарна безопасност във варненския кв. „Аспарухово” за среща с пожарникарите. Визитата на министър-председателя е насрочена за 11,30 часа, информират от пресслужбата на Министерски съвет. 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще наблюдава националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2019“. Тя ще бъде посрещната с военен ритуал на Морска гара и ще приеме строя на почетния караул.

След церемонията председателят на парламента ще наблюдава различни епизоди от военноморското учение от борда на фрегатата "Верни", съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Днес предстои кулминацията на военноморското учение с международно участие „Бриз 2019”. До 13.50 часа официалните гости ще имат възможността от борда на фрегата „Верни” да наблюдават различни епизоди от учението на море.

Сред тях са ликвидиране на пожар на кораб в пристанище Варна и евакуация на пострадали, спасяване на бедстващи хора на море и борба с нефтен разлив, оказване на съдействие на органите на МВР за предотвратяване на нелегален трафик, отразяване на атаката на въздушен противник (ПВО на кораба) и артилерийска стрелба по въздушна цел.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК