Пожар разтърси вила, горя покривът
Пожар разтърси вила, горя покривът / netinfo

Покрив на вила в местността ‘Манастирски рид' край курорта 'Св.Св. Константин и Елена' горя около 9 часа тази сутрин. Подалият сигнала гражданин чул и силен тътен, съобщиха от варненската полиция.

Пожарът е бил загасен. Пострадали няма. Разрушена е част от покривната конструкция, а стените са обгорели.

След първоначалния оглед е установено, че експлозията е предизвикана от безразборно натрупани в пристройката вещества, материали и вехтории. Предстои събраните доказателства да бъдат изследвани, както и да бъдат назначени пожаро-технически експертизи.

През изминалото денонощието във Варненско са възникнали други два пожара с материални щети - унищожени са част от покривна конструкция на къща във Вълчи дол, поради самозапалване в комин. Горяла е и ел. инсталацията на микробус ‘Мерцедес' на ул. ‘Битоля', като причината е късо съединение.

През денонощието са регистрирани 10 престъпления. Разкрит е извършителят на кражба от незаключен павилион за цветя на в квартал ‘Владиславово'.От там 12-годишен ученик задигнал оборота в размер на 113 лева. Детето е разпитано в Трето РПУ, сумата не е възстановена.