Посланикът награди български военнослужещи
Посланикът награди български военнослужещи / live.varna.bg
Събитията са посветени на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Великобритания
Церемония по награждаване на служители на Министерството на отбраната и на Военноморските сили на Република България, участвали в обучение по метода „Управление на проекти в контролирана среда“, бе проведена снощи във ВВМУ "Н. Вапцаров".

Сертификатите за успешно завършен курс връчи Н. Пр. г-жа Ема Хопкинс, извънреден и пълномощен посланик на Великобритания в България.

 На тържеството присъстваха кметът на Варна Иван Портних, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на ВВМУ проф. Боян Медникаров, областният управител Стоян Пасев, зам.-кметът Тодор Иванов, военни аташета, ректори на висши учебни заведения.

По време на своето посещение във Варна Н. Пр. Ема Хопкинс беше придружена от 16-годишната ученичка Ивелина Иванова, спечелила конкурса „Посланик за един ден“, даващ възможност на млади българи да се докоснат до света на дипломацията и международните отношения. Събитията са част от инициативите, посветени на 140 години от установяване на дипломатически отношения между България и Великобритания.