Полицията със засилен контрол за гарантиране безопасността по празниците
Полицията със засилен контрол за гарантиране безопасността по празниците / Sofia photo agency

Районните  полицейски управления в област Варна вече са създали организация за засилено присъствие в местата, свързани с масово събиране на хора през предстоящите Великденски празници – заведения за развлечение и хранене, базари, храмове и манастири, места за подслон, както и по и по пътищата с висока интензивност на движението в периодите на пиково натоварване.

Допълнително в охраната на обществения ред ще се включат 32 служители, в това число от Жандармерия, както и двама румънски полицаи, тъй като в големите курортни комплекси край Варна се очаква голям брой туристи от Румъния. С цел предотвратяването на противоправни деяния и осигуряването на добър обществен ред, на входовете на курортите «Златни пясъци” и “Св. Св. Константин и Елена» ще се изградят и контролно-пропускателни пунктове. При добри метеорологични условия, в опазването на обществения ред ще се включат и служителите с мотоциклети от звено «Сигма” – ОДМВР – Варна.

През целия период служителите на сектор «Пътна полиция” ще извършват засилен контрол за недопускане движението на технически изправни автомобили по пътищата в областта, както и управление на коли от неправоспособни или нетрезви водачи.

Криминалистите препоръчват дискретност при напускане на дома и при пазаруване.