пустинни котки
пустинни котки / БГНЕС, архив
Средства за децата на загинали полицаи, пожарникари, затворнически надзиратели и военнослужещи ще набира отново благотворителна кампания във Варна. Инициативата „С обич за децата в памет на бащите герои“ се организира за осми път, като миналата година бяха събрани над 10 000 лв. Парите са били разпределени между 20 деца, две които са кръгли сираци. 

Стартът на кампанията ще бъде даден днес от 11 часа на Морска гара Варна с благотворителен концерт и демонстрации на полицейска и военна техника. Публиката ще може разгледа гранични катери, бронираните машини „Пустинни котки”, полицейски коли и мотори, противопожарни коли и водолазно оборудване. 

На 17 и 18 юни отново ще се проведе футболен турнир на малки вратички. Мачовете ще се играят на игрищата на Техническия университет, а минималната такса за участие е 100 лева за отбор. 

За събиране на дарения е разкрита банкова сметка: BG51UBBS80021014037340 при банка ОББ.

Организатори на кампанията са Синдикална федерация на служителите в МВР – СФМВР и Синдикат на служителите на затворите в България – ССЗБ, а съорганизатори – Военноморските сили и ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“. Инициативата се провежда с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и с подкрепата на Община Варна, ЗС на БФС Варна, ОД на МВР Варна, ГД „Охрана“, ГД „Изпълнение на наказанията“, Военна полиция и Пристанище „Варна ЕАД“.

С обич за децата в памет на бащите герои
netinfo