/ Thinkstock/Getty Images
Уважен е протестът на Окръжната прокуратура във Варна срещу изменената от Варненския окръжен съд мярка за неотклонение от задържане под стража в домашен арест за подсъдимия за опита за убийство на охранителя от дискотека „Гетсби“ Армен А. - 17-годишния Кристиян Тодоров.

Това е станало с определение на Апелативния съд във Варна на 4 април тази година, който  е отменил съдебния акт на първата инстанция и е потвърдил ареста на десетокласника, информират от прокуратурата.

Ученик и сочен за наемен килър застават пред съда заради опит за убийство 

Според Апелативния съд протестът на прокуратурата е основателен, тъй като не е налице промяна на съществуващите обстоятелства, които да обуславят промяната на взетата вече мярка за неотклонение на подсъдимия ученик. Здравословното му състояние също не налага лечение извън местата за лишаване от свобода.

Въззивната инстанция мотивира отмяната на определението на Варненския окръжен съд със степента на обществена опасност на престъплението, данните за личността на дееца, както и че тя има за цел да му попречи да се укрие, да извърши престъпление или да осуети наказателно преследване.

Срещу подсъдимия за опита за убийството на охранителя Армен А. Кристиян, извършен в съучастие с Галин Мирчев, се водят и други дела. Десетокласникът Кристиян Тодоров и съучастникът му Галин Мирчев бяха предадени на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за опита за убийството на охранителя, извършен на 28 януари 2018 г. Пострадалият Армен А. оцеля по чудо и само благодарение на компетентната намеса и усилия на лекарите. 

Следващото съдебно заседание срещу двамата подсъдими е насрочено за 19 април във Варненския окръжен съд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК