/ iStock/Getty Images
В областта се увеличават случаите на Делта варианта на вируса
"Населението във Варненска област със завършен ваксинационен цикъл е 13.9 %", съобщи след заседание на Областния кризисен щаб областният управител Марио Смърков.

Продължава имунизационната кампания в ромските махали във Варна

Той уточни, че по тази причина ще бъдат предприети мерки за засилване на ваксинацията, включително и кампания от типа лице в лице. За целта ще се набират доброволци, които да раздават флаери за ползата от ваксинацията.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в крайморския град д-р Дочка Михайлова информира, че в областта са поставени 130 766 дози от всички видове ваксини, като 60 114 души са с втора доза. От вчера на територията на голям търговски център в града е разкрит още един имунизационен пункт.

Кацаров: 10 000 души са загубили живота си заради грешен план за ваксинация (ВИДЕО)

В момента леглата за пациенти с коронавирус са 84, от които 7 са интензивни, съобщи още Михайлова. От тях са заети 23 легла, от които едно интензивно. Те са в университетската болница "Св. Марина", като останалите здравни заведения имат готовност при нужда да разкрият леглова база.

Михайлова каза още, че в областта се увеличават случаите на Делта варианта на вируса. През последните две седмици заболеваемостта в областта е 23.8 на 100 000 души.
БТА