/ Gulliver/Getty Images
Германия регистрира 2768 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде Ройтерс, като се позова на Института за заразни болести "Роберт Кох".

200 нови случая на COVID-19 за последното денонощие у нас

Общият брой на заразените с коронавирус във ФРГ достигна 3 761 169. Новите смъртни случаи, свързани с COVID-19 през последното денонощие са 21. С тях общият брой на починалите от вируса в страната е 91 586.

коронавирус
Gulliver/Getty Images

В Южна Корея са регистрирани рекордните 1896 нови случая на заразяване с коронавирус за един ден, предаде Ройтерс.
Това е най-големият брой заразени за един ден, регистриран в страната от началото на коронавирусната пандемия. Южна Корея се бори с четвърта вълна на разпространение на коронавируса, за която се предполага, че е провокирана от варианта Делта на вируса.
Заразата се разпространява и извън столицата Сеул и нейния регион, в който са в сила най-строгите правила за социална дистанция в цялата страна.
Карантината в Сидни е удължена с още един месец

Ваксинираните хора във високорисковите зони в Съединените щати трябва да възобновят носенето на маски на закрито, заявиха във вторник от Центровете за контрол на заболяванията на страната. "В райони със значително и високо предаване на инфекцията, се препоръчва напълно ваксинираните хора да носят маски на обществени места на закрито", заяви директорът на институцията Рошел Валенски.

Мерките се заради варианта Делта, който се разпространява в цялата страна.
БТА