Плевнелиев: След мъката трябва да дойде държава на страната на хората
Плевнелиев: След мъката трябва да дойде държава на страната на хората / снимки: БГНЕС
Отслужиха заупокойна молитва за жертвите на водната стихия в „Аспарухово”
73342
Отслужиха заупокойна молитва за жертвите на водната стихия в „Аспарухово”
  • Отслужиха заупокойна молитва за жертвите на водната стихия в „Аспарухово”

Днешният ден е Ден на национален траур, на национална съпричастност към семействата на загиналите, но трябва да е и ден на национална солидарност. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства на заупокойна молитва във Варна в памет на загиналите при потопа в „Аспарухово”.

„След мъката трябва да дойдат изводите и държава, която е на страната на хората. Държава, която хората припознават като своя. Мерките са ясни. Кмет и областен управител не трябва да бъдат зад бюрата си, а да са там - на мястото на бедствието. Комисията по бедствия и аварии трябва да работи извънредно, мащабно и денонощно”, смята държавният глава.

По негови думи правителството е дало гаранции, че всички пострадали ще бъдат обезщетени.

„Днес сме опечалени, но от действията ни оттук нататък ще зависи дали гражданите ще имат повече вяра в държавата, или ще станат още по-разочаровани”, каза Росен Плевнелиев.

Той благодари на всички доброволци и дарители. „Сега не е време за политизиране, а всеки, независимо от партийната си принадлежност, трябва да покаже отношението си към народа, който е в беда. Аз ще се върна пак във Варна, за да видя какво е свършено”, обеща президентът.

Плевнелиев След мъката трябва да дойде държава на страната на хората
netinfo