/ Дарик Варна, архив
"Това лято плажните медици във Варна са оказвали помощ и на колабирали в жегата сервитьори. Помощ се оказва и на хронично болни летовници, като подобни случаи са регистрирани и в началото на тази седмица".

Чадър+шезлонг по плажовете във Варненско – от 4 до 30 лева

Това съобщи пред Дарик д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 “Света Клементина”. Здравното заведение осигурява медицинското обслужване на плажовете във Варна и близките курорти.

"Повечето инциденти в морето пък са ставали заради неспазване на правилата за къпане, основно в неохраняеми зони, разкри д-р Иванов. Имало е случаи, в които спасители са ставали обект на агресия от страна на плажуващите", отбеляза още д-р Иванов.

Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче край Варна (ВИДЕО)

Според него, правилата за къпане биха се спазвали повече при наличие на плажна полиция, за каквато се говори от години. Шефът на ДКЦ 1 “Света Клементина” разкри, че на плажните медици понякога се налага да влизат и в ролята детегледачи, като се грижат за изгубени на плажа деца.

Mедицинските екипи по варненските плажове ще работят до 30 септември. Работното време на медицинските екипи е от 8.00 до 18.00 часа.