Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица
Намериха тялото на удавилото се 14-годишно момиче край Варна, съобщава NOVA.

Тази сутрин, военноморските сили и водолази подновиха търсенето на тялото на момичето, след неуспешното издирване, продължило над 5 часа, във вторник вечерта. Малко преди 11:00 часа на Рибарския плаж във Варна, тялото на момичето беше открито. 

Детето се удави във вторник на Централния плаж в морската столица. След влизане във водата момичето е дало сигнал, че иска помощ, но спасителите са помагали на друг нуждаещ се. Според свидетели, те са закъснели с реакциите си.

Търсят 14-годишно момиче в морето край Варна

Самите спасители казват, че са направили всичко по силите си да помогнат и на двете деца. От сряда сутринта са мобилизирани военноморските сили и водолази, които да подновят търсенето на тялото на момичето. 

„Спасителите направиха това, което беше по силите им. Морето е много бурно. Вчера, по целия плаж имаше проблеми. Никой не се съобразява с флаговата сигнализация. Хората влизат при червен флаг в морето и след това друг им е виновен.

Това, което могат да направят спасителите, е да извикат хората да излязат. Къде са били тези родители през цялото време? Родителите се появиха около час и половина след инцидента.

За един ден: Трима души се удавиха по Южното Черноморие

Тук има много хора постоянно. Тези деца са били без придружител”, заяви Герон Люсовски, отговорен за спасяването на Централния плаж във Варна, в ефира на „Здравей, България”.

За целия Централен плаж отговарят 26 спасители, а в района на Калните вани, където изчезна момичето, са шестима. В сряда отново има опасност от „мъртви течения” по морето.

Очаква се вълнението да започне да утихва.
nova.bg