Отпускат финансова помощ за лечението на общински съветник
Отпускат финансова помощ за лечението на общински съветник / Dariknews.bg

Бившият градски лидер на БСП и настоящ общински съветник и председател на комисията по здравеопазване доц. Лидия Петкова страда от мозъчен тумор. Това обяви по време на днешното заседание на комисията Людмил Цветков.

По негово предложение съветниците одобриха отпускането на 30 000 лв. от фонда за подпомагане на граждани за нужното лъчелечение на Петкова. „Положението е много тежко, доц. Петкова има 6,5 см. тумор в десен челен лоб. Започнало е внезапно, със загуба на съзнание. Предлагам да помогнем финансово, тъй като освен наша колежка, тя е и виден варненски лекар и специалист”, обясни Цветков.

Лидия Петкова е родена на 22 юни 1948 г. През 1974 година завършва Варненския медицински институт, специалност „урология”. Последователно е заемала постовете старши и главен асистент в урлогична клиника. От 1997 година е хабилитиран доцент и завеждащ Урологична клиника в Медицински университет-Варна. От 2009г до 2010 г. заема поста изпълнителен директор на МБАЛ „СВ. Анна”.

Член на Българското урологично дружество, Асоциацията на българските уролози, Европейската и Световната асоциации по урология. Член на редакционната колегия на списание „Нефрология”. Има множество публикации в български и чужди медицински списания.