Отмениха бедственото положение на крайбрежната
Отмениха бедственото положение на крайбрежната / Dariknews.bg, архив

Частичното бедствено положение, което беше обявено за крайбрежната алея след срутване на ската, е отменено. Решение за това е взето след оглед на комисия от специалисти, която е одобрила извършените дейности по обезопасяването на района.

С новата заповед се забранява достъпа и движението на превозни средства по крайбрежна алея през входа от плувен комплекс "Приморски", като се разрешава достъп през "Почивка" до Рибарския плаж. Забранява се престоят и паркирането на автомобили в района на свлачищната зона. Зареждането на търговските обекти ще продължи да се осъществява във времевия интервал от 6 до 9 часа.

Денонощен достъп без ограничения имат превозните средства на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност; аварийните служби; Община Варна, при извършване на контролна дейност или обслужващи международни, национални или градски мероприятия; Фирмите, обслужващи инфраструктурата; ППС, ангажирани със строително-монтажни работи на територията на парка и Институтът по рибни ресурси. Контрол по спазване на правилата за движение ще се осъществява от служителите на общинска полиция.