Отложиха делото за смъртта на Лора
Отложиха делото за смъртта на Лора / Дарик Варна, архив

Върховният касационен съд не e дал ход на делото за смъртта на Лора от Варна. Причината е, че подсъдимият Диян Станчев и адвокатът му не са се явили в съдебната зала. Те са изпратили факс, че не желаят делото да се връща отново в съда, каза пред Дарик майката на загиналото момиче Нели Петрова.

"Не знам къде се е покрил този Диян Станчев. Аз дори не знам как изглежда. Надявах се днес да е в съда. За съжаление, това е България и тук законите са такива", коментира почернената майка.

До месец съдът трябва да насрочи нова дата. Нели Петрова се надява, че тогава убиецът на дъщеря й ще се появи пред магистратите.

20-годишното момиче беше блъснато от мотоциклетист на пешеходна пътека на бул. "Осми Приморски полк" през лятото на 2011 г. Днес се навършват 9 месеца от нелепата смърт на Лора.

Първото дело приключи със споразумение между Варненската прокуратура и адвокатите на Диян Станчев, при което той получи условна присъда от две години с четиригодишен изпитателен срок. Според експертизата при инцидента 23-годишният младеж е карал мотора си със скорост 113 км/ч.