/ iStock
Политическа партия ГЕРБ във Варна разпространи позиция по повод пресконференцията на кмета на Варна Благомир Коцев, който заяви, че кметът на район „Приморски“ Николай Желязков е внесъл възражение в Общинската избирателна комисия (ОИК) срещу сигнала срещу него за несъвместимост. "Управляващите в Община Варна начело с Коцев вкараха откровени внушения, лъжи и конспирации с боклука, с проверките на Общинската избирателна комисия (ОИК) на районните кметове на „Одесос” и „Приморски”, с предизборната кампания, която щели да ревизират след половин година и т.н.", пише в позиция на ГЕРБ.

Проблемът с боклука във Варна: Кризата достигна недопустими нива 

Според Коцев атаките идват от политическия им опонент – ГЕРБ. Начинът, по който се прави това, е политическа атака, която върви от известно време на много нива, каза Коцев.

"С лъжи дойдоха на власт и продължават безогледно и нагло да лъжат, за да отклонят вниманието и да оправдават некадърното си управление, на кривата ракета космосът ѝ пречи, както се казва в случая", пишат от ГЕРБ.

От варненската структура припомнят, че в ОИК – Варна от 27 членове само седем са представители на ГЕРБ. "Какъв ГЕРБ и политически атаки са им виновни на ключовите им районни кметове, които не спазват закона", пишат още от ГЕРБ.

В позицията си партията взема отношение и по други теми, коментирани на пресконференцията в общината по-рано.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Данаил Войков/БТА