/ iStock/Getty Images
Водачи, шофирали в нетрезво състояние, получиха условни наказания и глоби от Варненския районен съд.  
 
Пиян шофьор без книжка помете варненско „БМВ” край Шумен (СНИМКИ)

На 38-годишен мъж беше наложено наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба от 200 лева. Съдът го лиши още от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 6 месеца.

Водачът седнал зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ през нощта на 30 срещу 31 октомври миналата година. Около час след полунощ, при движение по ул. „Битоля“ в центъра на Варна, той бил спрян за проверка от органите на реда.

Осъдиха французин, шофирал пиян във Варна

Полицейски служители усетили, че шофьора лъха на алкохол и забелязали некоординирани негови движения. Извършената му проверка с дрегер отчела 1,40 промила, а кръвната проба - 1,22 промила. 

В бързо производство, по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на 44-годишен водач бе наложено 3 месеца условно наказание и глоба в размер на 190 лева.

На 19 март тази година 44-годишният подсъдим е засечен да управлява лек автомобил „Мицубиши“ във Варна с концентрация на алкохол в кръвта от 1,50 на хиляда. Съгласно параметрите на споразумението, той беше лишен от право да управлява автомобил за период от 8 месеца. Съдебният акт е окончателен.