/ DarikNews.bg, архив
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура-Варна и обвиняемата Фатме Ахмед, от Долни Чифлик, с което тя се признава за виновна, че без съгласието на титулярите използвала две банкови карти и изтеглила от тях общо 4510 лв. С постигнатото споразумение тя се отказва от по- нататъшното разглеждане на делото по предвидения от НПК общ ред, съобщиха от съдебната пресслужба.

Трима на съд заради схема за източване на ДДС 

Обвинението спрямо 42 годишната жена е, че в периода от 13 октомври до 11 декември 2017 г., в Шкорпиловци, в условията на продължавано престъпление, използвала две чужди банкови карти и успяла да изтегли солидна сума от тях.

В първият случай само за денонощие от 13 до 14 октомври Фатме Ахмед чрез шест трансакции присвоила от Стефани Г. 3970 лв. Второто престъпление е извършено два месеца по-късно на 11 декември , когато неправомерно изтеглила на два пъти сумата от 540 лева от картата на Юлияна К. 

За извършеното престъпление подсъдимата приема да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода" за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага  за срок от 3 години. Неправомерно изтеглените суми са били възстановени на пострадалите. За престъплението на Фатме е възложена и възпитателна работа при Полицейското управление  в Долен чифлик при IV РПУ–Варна. 

Прокуратурата скочи срещу чужденец, опитал да измами варненска банка с милиони

Освен наказанието, Фатме Ахмед ще трябва да заплати и направените по делото разноски от 438,01 лв. в полза на държавния бюджет. Определението на Окръжен съд-Варна е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК