/ Снимка: Дарик, архив
Чрез профили в социалните мрежи извършителят бил разпознат и установен
Районния съд във Варна осъди 39-годишeн мъж за грабеж на айфон, таблет и парична сума от турист във Варна. Това стана по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, информират от съдебната пресслужба.

Разбиха и ограбиха кола на крайбрежната алея

Грабежът е извършен на 10 август миналата година в жилище под наем в централната градска част. На посочената дата пострадалият мъж, чрез публикувана обява в сайт за запознанства, си уговорил среща в  наетия от него апартамент с подсъдимия.

Той отишъл в жилището с друг свой познат, заплашил потърпевшия с въздушен пистолет, бутнал го на пода и попитал къде са парите му. Недоволен, че наличната у него сума била само 150 лева, той грабнал забелязаните в стаята таблет, мобилен апарат със зарядно устройство, и напуснал апартамента. 

Крадци разбиха лека кола за четвърти път в центъра на Варна

Впоследствие за случилото се е подаден сигнал в полицията, като чрез профили в социалните мрежи извършителят бил разпознат и установен.

За извършения грабеж, на 39-годишния подсъдим, който е неосъждан до момента, бе наложено наказание от година лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието се отлага с изпитателен срок от 3 години. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени на пострадалия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК