/ снимка: www.7777.bg
Апелативният съд във Варна отказа да измени мерките за неотклонение на Руси Динков-Полковника и останалите четирима обвиняеми за разпространение на иновативна и класическа дрога. 

Намериха още дрога в дома на арестувания Руси Динков-Полковника

63-годишният Динков, 40-годишният му син Стоян, 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. остават за постоянно в ареста, като опеределенията на магистратите са окончателни и не подлежат на обжалване. 

Петимата мъже бяха задържани по време на специализирана полицейска операция на 18 април. Тогава при претърсване на 11 адреса и автомобили и при лични обиски на обвиняемите бяха намерени и иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Задържаните във Варна наркодилъри ползвали дрогата за лична употреба

От дома на обвиняемия Руси Д. полицията иззе тогава марихуана, скрита около колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова лична употреба. Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. 60 мл от течната дрога се добивала от 1 кг тревиста маса марихуана. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар.

13 наркодилъри задържани при спецакция във Варна

Намерени са били и 75 000 лева в обвиняемите, които също са иззети. 50 000 лева в различна валута били съхранявани в банкова касета, другите - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му. 

При повторно претърсване в къщата на Руси в местността Ракитника край Варна са били намерени и иззети над 200 грама кристали и над 150 пакетчета марихуана. Наркотиците били укрити в бидони, заровени в двора.