Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на крайбрежната алея
Оставиха в ареста обвиняемия за убийството на крайбрежната алея / netinfo
Обвиняемият за убийството на 24-годишния студент Константин Щерев остава в ареста, реши Варненският окръжен съд. Магистратите постановиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Стилиян Жеков заради възможността да се укрие или да повлияе на свидетели по делото.

Жеков е обвинен за убийство по непредпазливост след нанасяне на умишлена телесна повреда. Причините за смъртта на Щерев ще станат ясни след излизането на резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза. Заключението на медиците засега е, че жертвата е получил няколко удара, единият от които в слепоочието.

Съдебното минало на Жеков е чисто. Срещу него е водено досъдебно производство за грабеж, което е било прекратено, стана ясно на днешното заседание. За престъплението, в което се обвинява Стилиян, законът предвижда наказание от 3 до 12 години лишаване от свобода, съобщават от пресслужбата на съда.

Константин Щерев намери смъртта си в ранните часове в събота на крайбрежната алея. Той заговорил минаваща девойка, която го заплашила със своя приятел. Минути по-късно нищо неподозиращият младеж бил нападнат в гръб от Жеков.