Оставиха в ареста австралиеца педофил
Оставиха в ареста австралиеца педофил / netinfo
Австралиецът Джозеф Лий Смит, разследван за блудство с малолетни лица и за създаване и разпространение на порнографски материали, остава в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, като така потвърди определение на Окръжния съд от миналата седмица, с което чужденецът задържан под стража.

35-годишният лекар, който е в страната ни като турист, е обвиняем за създаването на порнографски материали, снимки и видеозаписи, като блудствал с 4 малолетни момчета от Варна. Престъплението е тежко по смисъла на закона, като за него се предвижда до 6 години затвор и глоба до 8000 лв.

Според показания на потърпевшите деца, престъпната дейност на австралиеца започнала още през лятото на тази година. В наетата от него квартира на ул.”Драган Цанков” той е пребивавал и през август, когато отново са му "гостували" момченца от ромската махала. Смит е бил задържан при полицейска акция на 7 ноември, а част от децата, с които е блудствал са били в квартирата. При обиска иззели видеокамера, фотоапарат, дискове, медикаменти, секс стимуланти и секс атрибути.

Съдът отказа да измени мярката за неотклонение на Смит с мотива, че ако е на свобода, австралиецът може да се укрие или да извърши други престъпления. Към материалите по делото днес магистратите приеха и Постановление на Варненска окръжна прокуратура, с което на австралиеца е наложена забрана да напуска България.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.