Убийците на Нягол в съдебната зала
Убийците на Нягол в съдебната зала / Варна утре
Общо 49 години затвор получиха тримата охранители от „Гранд мол Варна”, които убиха 52-годишния Нягол Петров. Тежкото престъпление от 14 март 2015 г. тежко престъпление беше извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Наказанията, които Варненският окръжен съд определи на гардовете, са 18 години затвор за Ангел Николов, 16 години затвор за Красимир Димитров и 15 години затвор за Цветан Маринов.

На 14 март в 11 часа подсъдимите Ангел (27 г.) и Красимир (24 г.) получили сигнал от човек от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това жертвата Нягол  бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в мола. 

До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти, охранителите  започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения. Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, но без да е агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. 

Около 12,26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. В 12,50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития.

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимите охранители установила, че те са с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции. 

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.