Общински съветник записа диск със стари народни песни, подарък за сънародници в чужбина
Общински съветник записа диск със стари народни песни, подарък за сънародници в чужбина / netinfo
Общински съветник записа диск със стари народни песни, подарък за сънародници в чужбина
91750
Общински съветник записа диск със стари народни песни, подарък за сънародници в чужбина
  • Общински съветник записа диск със стари народни песни, подарък за сънародници в чужбина

И тази година от движение "Възраждане" ще направят мост от детски рисунки, който ще свърже и зарадва българчетата по света. Кампанията се провежда за трета поредна година.

Стотици българчета от детски градини и училища са нарисували коледни и новогодишни картички за своите сънародници в Македония, Бесарабия, Западните покрайнини и целия свят. Картичките ще достигнат до децата от Тенеси до Москва и от Лондон до Битоля.

“Тази година направихме рекорд като събрахме стотици картички и все повече деца проявяват желание да участват. Получихме картички, нарисувани от деца както от детските градини, така и от ученици в шести – седми клас. Те сътвориха шедьоври с всякакви коледни мотиви. Събрахме една извадка от детско творчество, която разпределихме в пликове и изпратихме към българските културни центрове в чужбина“, коментира пред Дарик организаторът на инициативата и член на „Възраждане“ Георги Георгиев.

Новото тази година е диск с народни песни, който са създали от „Възраждане“. Четири от тях – стари македонски, са в изпълнение на общинския съветник и председател на движението Костадин Костадинов. Заедно с рисунките и картичките, копия на диска също ще потеглят към сънародниците ни в чужбина.

Общински съветник записа диск със стари народни песни подарък за сънародници в чужбина
netinfo

Кампанията е към края си, но ако все още има деца, които искат да се включат, могат да изпращат творбите си на електронния адрес на движение „Възраждане“. Оттам обещават всяка картичка да намери своя получател.

Какво още каза пред Дарик Георги Георгиев, чуйте в звуковия файл