Обличат с униформи шофьорите в „Градски транспорт”
Обличат с униформи шофьорите в „Градски транспорт” / live.varna.bg

В общинската фирма "Градски транспорт" предстои въвеждане на униформено облекло на водачите на автобуси и тролейбуси и на продавачите на билети. Това съобщиха от общинския превозвач.

Идния понеделник - 10 ноември, ще се извърши освещаване на новите тролейбуси. Новите ековозила - 30 на брой, са осигурени със средства по оперативна програма "Околна среда". Освен електромотор, новите тролеи имат и помощен дизелов двигател. Те са икономични и екологично чисти. Снабдени са с климатици и камери, нископодови са и са приспособени за хора с увреждания.

Във всички тролейбуси са монтирани GPS устройства, чрез които на интернет адрес: varnatraffic.com потребителят получава информация в реално време за часа на пристигане на автобусите и тролейбусите на съответната спирка, както и подробно разписание за всяка линия.

От началото на октомври беше възстановено движението по тролейбусна линия № 86, свързваща кв. "Аспарухово" със спирка "Почивка". С цел оптимизиране на обществения градски транспорт, започна работата и по въвеждане на изцяло нова транспортна схема на Варна, след като беше избрана фирма-изпълнител с международно участие.Извършват се довършителни действия по изграждане и въвеждане в експлоатация на нова автомивка, изключително необходима за нуждите на автопарка на "Градски транспорт", информират още от транспортната фирма.